In mei 2016 verwachten we gezinsuitbreiding van een kleine meid, de maanden die daar vooraf gingen begon de droom om een tweede winkel in Dokkum te vestigen. Er kwam door de zwangerschapsverlof meer tijd en een droom werd werkelijkheid. We vonden een zeer geschikt pand (althans wij waren de enige die daar zo over dachten) aan de Koornmarkt te Dokkum. We moesten het helemaal strippen en opnieuw opbouwen. Dit zagen we als een ware uitdaging. We kregen van de verhuurder daadwerkelijk alle tijd zodat we alle tijd hadden om er iets unieks van te maken. 8 oktober 2016 openden we de deuren van onze ‘’stadse De Bonte Hont’’

Kleding en woonaccessoires

De winkel werd volledig ingericht met stoelen, banken, eigen gemaakt meubels zoals tafels en kasten. Uiteraard konden onze stalen deuren ook niet ontbreken in dit knusse winkeltje. Het dak maakten we zwart om nog meer sfeer in het pand te creëeren. Omdat de winkel in het hartje van geboortestad Dokkum was gevestigd, besloten we er ook leuke woonaccessoires en kleding aan toe te voegen. Een leuk en nieuw concept wat je nog niet vaker had gezien. Een eigen twist op de kijk van hoe een winkel er naar onze mening uit moest zien. Hier zouden we zelf ook wel willen winkelen.

Verhuizing

Iets minder dan een jaar later kwamen er ondernemers in Dokkum met een aanbod. Een grotere winkel op een A-locatie, we stonden voor een moeilijke keuze. Het ging goed alleen we waren hier nog maar net van start gegaan. Een grote en spannende uitdaging, omdat we al vaker voor een grote uitdaging hadden gestaan hebben we volmondig samen ja gezegd. De toenmalige Chinees Kota Radja waar Donna als tiener had gewerkt stond al enkele jaren leeg. Het pand werd volledig gerestaureerd en kon door ons zelf worden ingedeeld en ingericht. Dit is uiteindelijk voor ons doorslaggevend geweest om het grote project aan te gaan. Mensen die dichtbij ons staan en ons erg dierbaar zijn kregen er zelfs kopzorgen van. Komt dit wel goed? Menno en Donna hebben een grote plank van hout gepakt en zijn gaan tekenen, gummen en wederom tekenen. Het was bedacht en binnen no time stond daar wel een hele gave winkel in de binnenstad. Op 19 mei 2018 hebben onze dochters het lint doorgeknipt en het doek (een foto van de voormalige chinees laten zakken). Klaar voor nieuwe uitdagingen en een nieuw groot avontuur.

Interieuradviseur

Vraag en aanbod daar willen wij graag op inspelen. Zo krijgen we steeds vaker de vraag of we ook mensen kunnen helpen met interieuradvies op maat. Helpen met de kleuren, indeling, materialen en een samenhangend sfeervol advies te geven. Na enkele jaren ervaring heeft Donna nog een extra interieur opleiding gevolgd aan de international Academy for interior design. Met veel passie en overgave heeft dit tot een mooi diploma geleid. Daarnaast zijn er ook al vele gave projecten gecreëerd waar we met trots op terug kijken.

Terug naar ons concept

In Dokkum is in de loop van de jaren steeds meer kleding gekomen in de winkels. Omdat de
aanhoudende drukte van de stalen deuren, eigen gemaakte meubelen en interieur advies
resulteert in het feit dat Donna steeds vaker in Westergeest te vinden is dan in Dokkum, hebben we besloten om dingen anders te gaan doen. Je passie volgen en dingen doen wat je gelukkig maakt en energie van krijgt. Daarom is besloten om de winkel in Dokkum om te gooien naar meer woonwinkel. Alle kleding op het merk JoshV wat we vanaf dag een hebben gehad gaan er uit. En we gaan hem vullen met alles waar wij energie van krijgen. Dit zullen dus leuke hoekjes gaan worden. Salontafels, kasten, eethoeken allemaal uit eigen ontwerp en we zullen het gaan aanvullen met gave unieke items zoals jullie van ons gewend bent. Ben jij gek op interieur, of op zoek naar een leuk cadeautje voor iemand zijn (t)huis dan ben jij in Dokkum aan het juiste adres.
Houd onze social media kanalen goed in de gaten want er komen allemaal leuke acties aan, en wij zullen u via deze kanalen op de hoogte houden van de situatie.


Tot ziens in Dokkum, Liefs Donna

Wil je meer weten over onze locaties?

Neem dan gerust contact met ons op om informatie in te winnen of een afspraak te maken.