Over De Bonte Hont

Eigenlijk begint bij woonwinkel De Bonte Hont alles met een grote dosis creativiteit. Dat geldt voor alle medewerkers in het bedrijf van Donna en Menno van der Weg. De kernwaarden worden zowel in creativiteit, als in het op maat maken van unieke objecten van hout en staal uitgedrukt.
Neem contact op

Vader Hepke

Vader Hepke verruilde in 1998 het lerarenvak voor een eigen bedrijf. Als lasser zag hij mogelijkheden zelf producten te creëren van staal. Zoon Menno sloot zich daar direct bij aan. Was vader Hepke vooral een man met twee gouden handen die zelfs als kunstenaar niet onverdienstelijk werk maakt, Menno wilde graag meubels maken. De krachten werden gebundeld en niet lang daarna gingen ze langs winkels om onder andere zelfgemaakte tafels te verkopen.

Werkplaats en eigen winkel

Er was veel belangstelling voor, maar beiden wilden voorkomen veel van hetzelfde te moeten maken. Het besluit om naast een werkplaats ook een eigen winkel te beginnen was toen snel genomen. Je kunt er tot op de dag van vandaag terecht voor onder andere op maat gemaakte stalen deuren, kasten en tafels. Daarnaast verkoopt De Bonte Hont ook uniek meubilair van Hollandse makelij.

Hepke junior

Inmiddels heeft ook Hepke junior, de zoon van Menno, zich bij het bedrijf gevoegd. Hij zorgt onder meer voor 3D visualisaties van de ontwerpen. Menno’s echtgenote Donna is de spin in het web en doet onder meer de administratie en het klantencontact. Ze runt tevens een kledingwinkel in Dokkum. “We zien het geen van allen als werk. Ieders creativiteit zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is.”

Weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw woning?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij hebben altijd zin om onder het genot van een kop koffie te luisteren naar jouw wensen en te sparren over de mogelijkheden voor jouw woning.

Waarom kiezen voor de Bonte Hont?

Advies van onze ervaren specialisten

Met de kennis en vaardigheden van de medewerkers wordt er voor een ontwerp altijd een gericht en reëel advies gegeven. De mogelijkheden van het materiaal, de expertise van de makers en de wensen van de klant worden zo optimaal mogelijk samengevoegd.

Maatwerk & vakmanschap van de hoogste kwaliteit

Unieke creaties vragen om maatwerk. Dat geldt voor de stalen deuren, alsook voor het meubilair. Alles wordt op locatie ingemeten en de specificaties worden zorgvuldig doorgenomen.

Alles geregeld, van ontwerp tot installatie

Op verzoek van de klant wordt een ontwerp gemaakt dat in het staalatelier volledig naar wens wordt uitgevoerd. Het meubelstuk of een stalen deur worden zorgvuldig gemonteerd en geïnstalleerd.