Over ons

Eigenlijk begint bij woonwinkel De Bonte Hont alles met een grote dosis creativiteit. Dat geldt voor alle medewerkers in het bedrijf van Donna en Menno van der Weg. De kernwaarden worden zowel in creativiteit, als in het op maat maken van unieke objecten van hout en staal uitgedrukt.
Neem contact op

Vader Hepke

Vader Hepke verruilde in 1998 het lerarenvak voor een eigen bedrijf. Als lasser zag hij mogelijkheden zelf producten te creëren van staal. Zoon Menno sloot zich daar direct bij aan. Was vader Hepke vooral een man met twee gouden handen die zelfs als kunstenaar niet onverdienstelijk werk maakt, Menno wilde graag meubels maken. De krachten werden gebundeld en niet lang daarna gingen ze langs winkels om onder andere zelfgemaakte tafels te verkopen.

De Bonte Hont heeft als specialisme hout in combinatie met metaal of RVS. Van Der Weg senior is jarenlang werkzaam geweest in de grootmetaal en met zijn kennis zijn we begonnen met het ontwikkelen van eigentijdse meubelen. We zijn in de loop van de jaren gespecialiseerd in het maken en ontwerpen van meubels, metalen deuren en veel meer.. Particulieren & bedrijven die een interieur op maat willen zijn bij ons aan het juiste adres.

Werkplaats en eigen winkel

Er was veel belangstelling voor, maar beiden wilden voorkomen veel van hetzelfde te moeten maken. Het besluit om naast een werkplaats ook een eigen winkel te beginnen was toen snel genomen. Je kunt er tot op de dag van vandaag terecht voor onder andere op maat gemaakte stalen deuren, kasten en tafels. Daarnaast verkoopt De Bonte Hont ook uniek meubilair van Hollandse makelij. Mensen die geen standaard spul in huis wensen, kunnen wij helpen en advies geven. Ondanks de exclusiviteit zijn de meubelen niet schrikbarend duurder waardoor wij voor iedereen iets passends kunnen aanbieden.

Hepke junior

Inmiddels heeft ook Hepke junior, de zoon van Menno, zich bij het bedrijf gevoegd. Hij zorgt onder meer voor 3D visualisaties van de ontwerpen. Menno’s echtgenote Donna is de spin in het web en doet onder meer de administratie en het klantencontact. Ze runt tevens een kledingwinkel in Dokkum. “We zien het geen van allen als werk. Ieders creativiteit zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is.”

Hebben we u nieuwsgierig gemaakt? Dan willen we u van harte uitnodigen om een keer een kijkje achter de schermen te komen nemen in onze werkplaats te Westergeest. U kunt dan zelf ervaren hoe onze meubels met liefde en vakmanschap tot stand komen.

Weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw woning?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij hebben altijd zin om onder het genot van een kop koffie te luisteren naar jouw wensen en te sparren over de mogelijkheden voor jouw woning.