Stalen schuifdeuren

Wil je graag een statement maken in je woonkamer? Denk dan eens aan stalen schuifdeuren. Niet alleen zijn stalen schuifdeuren prachtig, maar ze besparen bovendien flink ruimte. In het verleden werden stalen schuifdeuren vooral in industriële omgevingen gebruikt, tegenwoordig misstaan ze niet in een huis, kantoor of wat dacht je van buiten?
Neem contact op

Stalen schuifdeuren met glas

De industriële stijl is in. Nog steeds zijn er mensen die het woord industrieel associëren met kil, maar dat worden er gelukkig steeds minder, want het is een prachtige stijl. Metalen schuifdeuren hebben een robuust zwarte frame vervaardigd van staal, hout of aluminium met glas. Een industrieel schuifdeur ziet er functioneel uit en heeft geen opsmuk nodig.

Stalen schuifdeuren binnen

Het lijkt nu heel erg hip om schuifdeuren in je huis te laten plaatsen, maar deze trend is helemaal niet nieuw. In de jaren dertig werden schuifdeuren gebruikt om de voorkamer van de woning te scheiden van de achterkamer. De voorkamer werd vaak gebruikt als werkkamer of eetkamer en de achterkamer als woonkamer. Bij feestjes konden de ruimtes gemakkelijk als een grote ruimte gebruikt worden. De schuifdeuren verdwenen dan in de muur. Aan de zijkant werden meestal inbouwkasten geplaatst. Na de oorlog verdwenen de schuifdeuren en werden ze vervangen door muren en draaideuren. Nu vinden we het juist weer fijn om ruimtes flexibel in te delen, zonder dat de uitstraling van de ruimte verandert.

Stalen schuifdeuren woonkamer

Decennia lang wilde iedereen grote ruimtes in huis, maar nu verlangen we meer naar een gezellige en knusse sfeer. Het vinden van een logische verdeling van een grote ruimte kan lastig zijn. Wanneer je een eetkamer van een woonkamer wilt scheiden zijn stalen schuifdeuren een goede oplossing. Optisch gezien blijft de ruimte een groot geheel, maar door de schuifdeur creëer je een intiemere sfeer. Visuele opdeling zorgt voor een stukje rust in je interieur. Daarnaast is het een voordeel dat kinderen ongestoord kunnen spelen in de ene ruimte en volwassenen met elkaar in gesprek kunnen in de andere kamer. Of wanneer je thuiswerkt kan het fijn zijn om zelf in de ene kamer te werken en de kinderen te laten spelen in de andere. Je kunt elkaar blijven zien. Op die manier kan je een oogje in het zeil houden.

Bij een nieuwbouwhuis wordt er soms voor gekozen om de zolder in twee ruimtes te verdelen met een stalen schuifdeur. Op die manier heb je een mooi thuiskantoor en hou je nog een extra ruimte over. Een plek voor kinderen of wat dacht je van je eigen fitness?

Industriële stalen schuifdeuren

Niet alleen kan je een woonkamer met een stalen schuifdeur opsplitsen, de keuken is net zo goed een ruimte waarbij je voor een schuifdeur kan kiezen. Want hou je het zitgedeelte graag apart van een open keuken? Dan is een metalen schuifdeur perfect. Sowieso is het bij een hele grote open keuken interessant om gebruik te maken van schuifdeuren. Hierdoor voeg je een opvallend stijlelement toe aan de keuken. Bovendien blijf je de andere ruimte bij de keuken betrekken waardoor je geen opgesloten gevoel krijgt. De ruimte blijft open en overzichtelijk, met als voordeel dat je het heel snel knus kan maken. Met stalen schuifdeuren creëer je direct een industriële look, die goed past bij verschillende interieur stijlen.

Zwart stalen schuifdeuren

Nog een toepassing die vaak wordt gezien is het verdelen van de open ruimte van een kantoor. Met een zwart stalen schuifdeur heb je de optie om een vergaderruimte in te bouwen. Of je maakt twee gedeeltes zodat je ongestoord kan bellen. Een metalen schuifdeur geeft het kantoor openheid en een luxe uitstraling. Zeker wanneer je het staal combineert met glas. De ruimte lijkt groter doordat het glas een mooie doorkijk geeft.

Stalen schuifdeuren buiten

Naast de woonkamer, keuken, zolder kan je de schuifwand gebruiken op een veranda, een overdekt terras of onder een afdak. Woon je bijvoorbeeld op het platte land en heb je in de zomer last van harde wind? Een stalen schuifdeur buiten houdt de wind tegen, maar behoudt het licht en dat is in de zomer natuurlijk harstikke fijn.

Een metalen schuifdeur is een prima oplossing voor het verdelen van ruimtes, maar wist je dat je een schuifdeur eveneens kan gebruiken voor het uit het zicht houden van spullen? Heb je bijvoorbeeld een enorme grote televisie en vind je dat niet zo mooi staan? Schuif dan de schuifdeur voor de televisie! Naast de televisie kan je er voor kiezen om apparatuur uit het zicht te houden. Voor mensen die van een opgeruimd huis houden is dit ideaal! Dit werkt natuurlijk niet met een stalen schuifdeur met glazen elementen.

De techniek van een stalen schuifdeur

Een stalen schuifdeur is niet alleen mooi, maar tegelijkertijd stevig. Hierdoor blijft de deur zijn waarde houden. Bovendien werkt het railsysteem zo goed dat na ontelbare keren openen en sluiten de effectiviteit nog precies hetzelfde is. De deuren sluiten geruisloos door het ‘soft close’ systeem. Een veilige en eenvoudige manier van sluiten en openen. Het railsysteem kan weggewerkt worden in de muur of in een kozijn. Hierdoor zien de deuren er nog mooier uit in een ruimte. Het is echter ook mogelijk om het systeem op te laten vallen in de ruimte. Dit kan je doen door het een contrasterende kleur te geven.

Onderhoud stalen schuifdeuren

Het is mogelijk dat de deuren uiteindelijk krom gaan trekken of uitzakken. Of je krijgt te maken met corrosie. De oorzaak hiervan is slecht onderhoud. En dat terwijl het reinigen van stalen deuren weinig tijd en moeite kosten. Vergeet het niet! Je hebt voor het schoonmaken niet veel nodig. Met wat reinigingsmiddel, lauw water en een zacht sponsje ben je er al. Neem de deuren regelmatig af en voorkom schadelijke gevolgen. Gebruik overigens geen chloor, bijt, of zuurproducten. Daarmee beschadig je de deuren.

Wat kosten stalen schuifdeuren

Wat stalen schuifdeuren kosten is een vraag die niet zo eenvoudig te beantwoorden is. Wij vinden het belangrijk dat wij een heldere offerte kunnen verstrekken, en moeten daarvoor wel weten wat jouw wensen precies zijn. Wil je een enkele stalen schuifdeur, of juist liever een dubbele? En hoeveel glasvakken moet de stalen schuifdeur bevatten? En moeten er ook zijpanelen aan de deur? Welke kleur heeft de voorkeur, welke handgreep, welk type scharnier en welk deurbeslag, kortom; er zijn een heleboel mogelijkheden die van invloed zijn op het uiteindelijke prijskaartje dat aan jouw unieke stalen schuifdeuren hangt. Vind je het lastig om deze knopen door te hakken en te kiezen uit zo’n grote hoeveelheid mogelijkheden? Wij denken graag met je mee om het keuzeproces wat makkelijker te maken.

De stalen schuifdeuren van de Bonte Hont zijn perfect afgewerkt. Zo zie je bijvoorbeeld geen schroeven en zichtbare lasnaden, want die worden netjes weggewerkt. Het aangezicht van de deuren wordt hierdoor prachtig. Bovendien zijn de deuren ijzersterk en duurzaam. De stalen deuren hebben namelijk een tweelaagse poedercoating. Hierdoor zijn ze onverwoestbaar. Heb je besloten dat een stalen schuifdeur perfect is voor jouw woning of kantoor? Dan heb je de keuze uit allerlei vlakverdelingen en designs. Verder kan je kiezen uit matglas of getint glas. En dan nog de kleur. Het staal kan behandeld worden met een poedercoating. Dit kan in iedere Ral-kleur. Hierdoor kan je kiezen uit alle kleuren. Het kan best lastig zijn om een definitieve keuze te maken. Heb je zelf een creatief idee en wil je geen standaard deur? Vraag dan naar de mogelijkheden bij De Bonte Hont.

Stalen schuifdeuren kopen bij De Bonte Hont

Ben je benieuwd of wij jouw woning of kantoor ook van een stalen schuifdeur kunnen voorzien? Neem dan gerust contact met ons op om informatie in te winnen of een afspraak te maken.