Ovale eettafel

De eettafel wordt ook wel eens het hart van je huis genoemd. Deze tafel is bij de meeste gezinnen ontzettend multifunctioneel, want hij wordt lang niet alleen gebruikt om aan te eten. In het weekend ligt de krant erop opengesperd, we zitten er te praten over alles wat ons bezighoudt, er wordt op geknutseld, gepuzzeld, gespeeld, gewerkt en het is vaak een van de meest geliefde plekken in huis. Gezellige gezamenlijke maaltijden, spelletjesavonden, een lach en een traan, het gebeurt allemaal aan deze tafel.

Het uitkiezen van een nieuwe eettafel valt dan vaak ook nog niet mee, omdat de oude eettafel een hele geschiedenis, of zelfs een heel leven kan bevatten, maar ook omdat je opnieuw moet kiezen wat voor soort eettafel er dan moet komen. Hoewel de rechthoekige tafel nog steeds het meest gezien wordt, wint de ovale eettafel steeds meer aan populariteit. Bij de Bonte Hont snappen wij heel goed waarom dat is.

De voordelen van een ovale eettafel

Met een handgemaakte ovale eettafel haal je iets bijzonders in huis, want de meeste huishoudens eten hun maaltijden aan een rechthoekige, of ronde eettafel. Wil jij een absoluut unieke eettafel dan zit je met een ovale eettafel al een heel eind in de goede richting. Bij De Bonte Hont maken wij meubelstukken naar eigen ontwerp, waardoor je dus altijd zeker weet dat jouw ovale eettafel helemaal uniek is. Een ovale eettafel is een uitstekende optie wanneer de ruimte in jouw eetkamer of eetkeuken maar beperkt is, en met name wanneer de ruimte smal is. Een ovale eettafel neemt namelijk een stuk minder ruimte in dat een rechthoekige of ronde eettafel. Doordat de ovale tafel geen scherpe hoeken heeft is het makkelijker om er meerdere mensen aan te plaatsen en het gebrek aan die nare scherpe hoeken scheelt ook een hoop kopzorgen met kleine kinderen. Zit je gezellig met zijn allen aan een ovale eettafel dan is het bovendien makkelijker om iedereen aan te kunnen kijken. Maar bovenal staat een ovale eettafel eigenlijk gewoon het allermooist in elke ruimte.

Ovale houten eettafel

De ovale houten eettafel is ontzettend populair. Met name wanneer de ovale tafel een houten tafelblad heeft dat gecombineerd wordt met stalen tafelpoten of een stalen onderstel. De combinatie van het natuurlijke houten blad met de industriële stalen poten of het stalen onderstel geeft je ovalen eettafel een elegante en tegelijkertijd robuuste, maar chique uitstraling. Bezoek vooral onze showroom eens om inspiratie op te doen. Zie je een ovale eettafel die je aanspreekt, maar wil je hem graag net iets anders? De ontwerpers van De Bonte Hont gaan graag met jou om tafel om jouw nieuwe ovale houten eettafel te ontwerpen.

Zwarte ovale eettafel

Wil je donkere en warmere tinten laten terugkomen in je interieur dan past een zwarte ovale eettafel daar uitstekend bij. Zwarte meubelen doen het tevens goed in een industriële inrichting. In tegenstelling tot een houten of witte ovale eettafel springt een zwarte eettafel er direct uit. Het is dus best een gedurfde keuze, maar wel eentje waar je niet snel spijt van krijgt, want zwart is namelijk ook tijdloos en laat zich makkelijk met andere kleuren combineren. Een zwarte ovale eettafel oogt chique en luxueus, helemaal als je jouw zwarte ovale eettafel combineert met zwarte stalen binnendeuren. Laat je de zwarte tafel contrasteren met een spierwitte muur, of lichte accessoires dan komt hij nog beter tot zijn recht. Bij De Bonte Hont weten we dat het ene zwart het andere niet is. Zo heb je gitzwart, warm zwart, grafietzwart, signaalzwart, om maar eens wat te noemen. Uiteraard kun jij helemaal zelf kiezen in welke tint jij jouw zwarte ovale eettafel graag wilt zien.

Witte ovale eettafel

Een witte ovale eettafel geeft je eetkamer een rustige uitstraling. De witte ovale eettafel past in veel verschillende soorten interieur en staat bijvoorbeeld prachtig in een landelijke inrichting, maar ook heel goed in een strak en modern, minimalistisch interieur. Het onderstel wat onder de ovale eettafel zit kan hier ook een grote invloed op hebben. Kies je voor een stalen onderstel met een uniek ontwerp, dan past je witte ovale eettafel misschien beter in een industrieel interieur, met een houten onderstel past het wellicht beter in een landelijke, romantische of Scandinavische inrichting. Maar tegenwoordig is het juist ook heel hip om verschillende stijlen met elkaar te mixen. Net als zwart laat wit zich ook heel goed combineren met andere kleuren en geeft het een leuk effect als je met kleur accenten aanbrengt als contrast.

Ovale uitschuifbare eettafel

Een nadeel van een ovale eettafel is dat je er niet zo eenvoudig een tafel bij aanschuift wanneer je, tijdens een feestje of de feestdagen, een diner organiseert voor een grotere groep mensen. Een oplossing voor dit probleem is de uitschuifbare ovale eettafel. Deze eettafel transformeer je in een handomdraai in een ovale eettafel waar jij met gemak met al jouw gasten aan kunt dineren. Bij De Bonte Hont kunnen wij jouw ovale eettafel natuurlijk in elk gewenst formaat ontwerpen en maken. Wil je jouw tafel juist liever niet uit elkaar schuiven wanneer er bezoek komt, dan kun je ook gewoon voor een grote ovale eettafel kiezen, als je hier voldoende ruimte voor hebt in je eetkamer.

Grote ovale eettafel

Heb je een groot gezin, of ben je op zoek naar een grote vergadertafel voor je bedrijf? Dan denk je misschien niet direct aan een ovale eettafel. Toch is dat een gemiste kans, want aan een grote ovale eettafel kun je met gemak een groot aantal mensen kwijt. Waar een enorme rechthoekige eettafel soms wat lomp kan ogen naarmate het formaat toeneemt, blijft een ovale eettafel zijn elegante uitstraling behouden, ook als het een grote ovale eettafel betreft. Maar hoe groot is zo’n grote ovale eettafel nou precies en met hoeveel mensen kun je eraan eten? De breedte van een ovale eettafel is eigenlijk altijd 120 cm. De lengte van de ovale eettafel kan variëren, maar wil je een grote ovale eettafel voor 8 personen, minimaal, dan heb je zeker een lengte van 300 cm nodig. Of je er dan makkelijk met zijn allen omheen past is ook afhankelijk van het soort onderstel dat je kiest en de soort en het formaat eettafelstoelen waarop je wilt aanschuiven. Bij de Bonte Hont maken wij jouw ovale eettafel in het door jou gewenste formaat, zodat het hele gezin er comfortabel aan kan eten. Heb je een bijzonder stalen onderstel in gedachten? Daar draaien wij onze hand niet voor om.

Industriële ovale eettafel

De industriële ovale eettafel is een eettafel met karakter. De ovale eettafel met robuust houten tafelblad in combinatie met een industrieel stalen design onderstel is erg populair. Deze eettafel staat prachtig in de eetkamer gecombineerd met trendy eetkamerstoelen, maar doet het ook uitstekend als chique vergadertafel, of als stamtafel in het midden van je kroeg of restaurant.

Ovale eettafel op maat laten maken De Bonte Hont is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van unieke maatwerk meubelen. Ben je verliefd geworden op een ovale eettafel die je hebt gezien in de showroom, op Pinterest of ergens anders, maar wil jij een ovale eettafel met een uniek design? Wij denken graag met je mee om jouw originele ovale eettafel te realiseren.

Ovale eettafel kopen bij De Bonte Hont

Ben je benieuwd of wij jou kunnen helpen aan de ovale eettafel van jouw dromen, wil je gebruik maken van ons interieuradvies of gewoon eens langskomen in onze showroom om inspiratie op te doen? Neem dan gerust contact met ons op om informatie in te winnen of een afspraak te maken.