Fauteuils

In de showroom van De Bonte Hont tref je verschillende fauteuils in allerlei uitvoeringen. Soms strak en modern, dan weer iets meer klassiek voorzien van een kleurige stof of van leer. Alles is eigenlijk mogelijk. Zo is er voor iedereen een passende fauteuil.
Neem contact op

Vrijwel alle meubels, die niet zelf worden gecreëerd, worden van Nederlandse kwaliteitsmerken afgenomen. Zo ook de fauteuils. Veel van deze stoelen hebben een tijdloze uitstraling en passen in ieder interieur.

  • Nederlandse merken
  • hoge kwaliteit
  • comfortabel
  • tijdloos design

Of het nu gaat om een interieur met een Scandinavische uitstraling, een strakke en moderne inrichting of meer klassiek of Bohemian. De meeste fauteuils passen bij elke sfeer. De keuze is groot en er worden regelmatig nieuwe modellen aangeboden.

Geschiedenis van de fauteuil

Hoe die modellen tot stand komen? Fauteuils hebben een lange geschiedenis. Ze komen al decennia in onze interieurs voor, maar regelmatig met net weer een andere vormgeving, passend bij het tijdsbeeld.

Fauteuil staat voor:

  • leunstoel
  • crapaud
  • oorfauteuil
  • herenstoel
  • damestoel

Een fauteuil, vrij vertaald een leunstoel, is officieel geduid een gestoffeerde stoel met open leuningen. De fauteuil kwam in de zeventiende eeuw in de mode. Vanaf die tijd trof je geen interieur zonder een of meerdere fauteuils.

Later kwamen er ook de zogenoemde crapaud bij, een leunstoel met dichte armleuningen. Ook de oorfauteuil is lange tijd trend geweest en duikt zo hier en daar weer op. Het is nog altijd een veel geziene stoel bij de haard of houtkachel. De ‘oren’ dienen als bescherming tegen tocht of juist tegen de warmte van de haard.

Dan zijn er nog de clubfauteuil met dikke en hoge rug- en armleuningen. Deze stoel wordt ook wel als een herenstoel gezien. Is er dan ook een typische damesstoel? Jazeker. Dat is een leunstoel in alle mogelijke uitvoeringen zoals hierboven beschreven, maar dan wat kleiner.

Geen interieur zonder fauteuil

De huidige fauteuils zijn een variant op alle genoemde leunstoelen en soms tref je nog een origineel model die naar de crapaud of oorfauteuil te herleiden is. De leunstoelen bieden in ieder geval altijd een enorm groot comfort. Ze zitten heerlijk en zijn van een hoge kwaliteit. Deze stoelen sieren jarenlang een interieur en vinden altijd wel ergens hun plek. Geen interieur zonder een comfortabele fauteuil!

Wil je meer informatie over ons assortiment fauteuilles

Neem dan gerust contact met ons op om informatie in te winnen of een afspraak te maken.