Stalen tafelpoten

Hoewel het onderstel van een tafel zich onder de tafel bevindt is het toch van grote invloed op de stijl van de tafel. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe tafel of een tafel op maat wilt laten maken, zul je dan ook moeten beslissen welk design onderstel je wilt en van welk materiaal de tafelpoten gemaakt moeten worden. Met stalen tafelpoten of een stalen onderstel onder je tafel creëer je een stoere en stijlvolle industriële uitstraling die past in verschillende soorten interieurs, van modern en minimalistisch tot landelijk en romantisch.
Neem contact op

Stalen tafelpoten vierkant

Geef je de voorkeur aan een traditioneel design waarbij je tafel onder elke hoek een tafelpoot heeft, dan zijn vierkante stalen tafelpoten een goede keuze. De vierkante stalen tafelpoten bestaan, in tegenstelling tot bijvoorbeeld stalen tafelpoten in U vorm, uit losse, enkele stalen poten die afzonderlijk onder de hoeken van je tafel worden bevestigd. Wanneer je voor dit design kiest krijg je dus een set van vier stalen tafelpoten. Hoe deze tafelpoten eruit zien is afhankelijk van de grootte van het tafelblad en van je persoonlijke smaak. Dit klassieke ontwerp heeft een tijdloze uitstraling, die tegelijkertijd stoer en robuust aandoet. Die industriële look wordt sterker naarmate de vierkante stalen tafelpoten steviger en groter zijn. Hou wel rekening met het feit dat hoe breder de stalen vierkante tafelpoot is, hoe minder ruimte je onder de tafel hebt om stoelen of benen kwijt te kunnen.

Stalen tafelpoten U-vorm

Wil je wel op elke hoek een stalen tafelpoot, maar wil je een iets minder traditioneel design, dan kun je kiezen voor stalen tafelpoten in U-vorm, die ook wel de U-poot, sledepoot of vierkante poot wordt genoemd. De U-poot komt in een set van twee stalen poten die aan de onderkant aan elkaar vastzitten en zo de letter ‘u’ vormen. Deze twee stalen u-vormen worden aan beide zijden aan de kopse kant onder het tafelblad bevestigd. Bij De Bonte Hont kun je zelf aangeven hoe de sledepoot eruit moet komen te zien. Bij de typische industriële stalen tafelpoten in U-vorm wordt er vaak gekozen voor robuuste brede stalen tafelpoten, met name als de tafel ook een behoorlijk formaat heeft. Maar uiteraard is het ook mogelijk om slanke stalentafelpoten in U-vorm te laten ontwerpen waardoor de tafel een iets elegantere look krijgt. De ontwerpers van De Bonte Hont zorgen er natuurlijk te allen tijden voor dat de door jou gekozen stalen tafelpoten voor een stabiele en stevige tafel zorgen.

Stalen X tafelpoten, trapezepoten en de A-poot

Geef je de voorkeur aan stalen tafelpoten met een trendy design, dan kom je al snel uit bij de stalen trapezepoot, de stalen X-poot of A-poot. De stalen trapezepoot heeft de vorm van een trapezium waarbij de bovenkant aaneengesloten doorloopt, als een soort omgekeerde U. Bij de stalen X- en A-poten zijn de stalen tafelpoten gevormd naar de desbetreffende letter. Ook deze drie designs komen aan de kopse kant van de tafel. Afhankelijk van je wens om aan het hoofd van de tafel een stoel te plaatsen kun je de stalen tafelpoten direct aan het einde plaatsen, of met een tafelblad dat enigszins uitsteekt zodat er nog plaats is voor een stoel. 

Stalen tafelpoten met een bijzonder design

Wil je echt een heel bijzonder stel stalen tafelpoten of stalen onderstel dan is de kruispoot, spinpoot of V-poot een goede optie. Deze stalen tafelpoten hebben echt de wauw-factor en geven jouw tafel een luxueuze designer look. Deze tafelpoten zitten bovendien meer in het midden van de tafel wat meer ruimte overlaat voor eetkamerstoelen en lange benen onder de tafel. De stalen spinpoot, ook wel matrixpoot of kruispoot genoemd, is echt een opvallende stoere tafelpoot, die je tafel die echte industriële uitstraling geeft, met name wanneer je hem combineert met een mooi, natuurlijk houten tafelblad. Hij ziet eruit als twee X-en die met elkaar verstrengeld zijn, wat het een hele bijzondere tafelpoot maakt. 
Een tafel met een stalen V-poot is robuust, maar tegelijkertijd ook heel sierlijk en heeft zoals de naam al aangeeft, een mooie elegante ‘V’ vorm. Heb jij zelf een bepaald model stalen tafelpoten in gedachten? Bij De Bonte Hont horen wij graag welke ideeën we voor jou mogen realiseren.

Zwarte stalen tafelpoten

Met zwarte stalen tafelpoten onder je eettafel of salontafel krijgt je tafel direct een trendy en industriële uitstraling. Het gebruiken van stalen elementen in je interieur wordt steeds populairder en kun je eenvoudig combineren met diverse interieur stijlen. Zwarte stalen tafelpoten staan prachtig onder een natuurlijk houten tafelblad, maar ook onder een zwart, wit of juist een andere kleur tafelblad. Hoewel de zwarte stalen tafelpoot trend is betekent dat natuurlijk niet dat je daar niet van af kunt wijken, sterker nog, wanneer je een uniek meubelstuk met stalen tafelpoten wilt, is de keuze voor een andere kleur staal misschien wel voor de hand liggender. Bij De Bonte Hont kun je kiezen uit alle mogelijke kleuren staal zodat er altijd wel een passende optie voor jou tussen zit.

Stalen tafelpoten eettafel

De eettafel is het middelpunt van je eetkamer, en misschien zelfs wel van je hele woonkamer. Of je nou een rechthoekige, ronde of ovale eettafel hebt; stalen tafelpoten geven je eettafel net even iets extra’s en zorgen voor een stoere, industriële en chique uitstraling. Omdat een eettafel doorgaans flink groter is dan een salontafel kun je qua design eigenlijk alle kanten op, van een traditionele stalen eettafelpoot tot een bijzonder design, zoals de stalen spinpoot, alles is mogelijk. Met een mooi stalen onderstel of een bijzondere set stalen tafelpoten onder je eettafel maak je van de tafel een echte eyecatcher waar je niet alleen heel graag aan zit, maar ook met veel plezier naar kijkt.

Stalen tafelpoten salontafel

Net als de eettafel is een salontafel een centraal meubel in je woonkamer. Met zo’n meubel mag je best uitpakken. Met de keuze van je salontafel kun je bovendien je interieur een flinke boost geven. Wil je een moderne look voor jouw salontafel? Dan kies je voor stalen tafelpoten voor je salontafel. Dat mogen best robuuste stalen tafelpoten zijn, maar ook juist slanke stalen poten met een ruw houten blad zijn een hele mooie en trendy combinatie. Ook een stalen onderstel waar een houten salontafelblad op kan rusten, is momenteel heel populair. Of wat dacht je van de ronde salontafel of meerdere bij elkaar passende salontafels die je vaak ook nog in elkaar kunt schuiven, met stalen onderstel of stalen tafelpoten. Of deze setjes nou rond, vierkant of rechthoekig zijn, veel mensen zetten ze graag voor hun loungebank. Met deze verschillende formaten en vormen salontafeltjes geef je een speels effect aan het interieur van je woonkamer. Van lekker strak en minimalistisch tot stoer en robuust, het kan allemaal.

Stalen tafelpoten op maat laten maken

De Bonte Hont is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van unieke maatwerk meubelen. Heb jij een specifieke tafel op het oog, maar wil je er graag bijzondere stalen tafelpoten onder hebben, dan kunnen wij het door jou gewenste model en soort stalen tafelpoten ontwerpen en onder de tafel monteren. Of heb je een heel ander idee over stalen tafelpoten? Wij denken graag met je mee om jouw unieke tafel met stalen tafelpoten te realiseren.

Stalen tafelpoten kopen bij De Bonte Hont

Ben je benieuwd of wij jou kunnen helpen aan de stalen tafelpoten waar jij van droomt, wil je gebruik maken van ons interieuradvies of gewoon eens langskomen in onze showroom om inspiratie op te doen? Neem dan gerust contact met ons op om informatie in te winnen of een afspraak te maken.