Stalen scharnierdeuren

Of er nu sprake is van een industriële inrichting, een interieur in Ibiza-style of een interieur in Scandinavische sfeer, een materiaal als staal past hier heel goed bij. Met name de stalen scharnierdeuren mogen tegenwoordig gezien worden.
Neem contact op

Ze zorgen voor een stijlvolle basis van ieder interieur. Ze ogen stoer, zijn licht doorlatend, van een hoge kwaliteit en worden op maat gemaakt. Ze ogen het meest slank van alle stalen deuren.

  • slank van uiterlijk
  • stoere uitstraling
  • licht doorlatend
  • op maat gemaakt
  • bevestigd met scharnieren
  • meestal twee, soms drie scharnieren

Stalen scharnierdeuren worden bevestigd aan een stalen raampartij of aan een kozijn, aan de wand. De deur wordt met scharnieren bevestigd en afgehangen. Meestal zijn dat twee scharnieren, een bovenin en een onderaan de deur. Mocht de deur een zodanig oppervlak hebben dat deze groot en zwaar is, dan wordt er soms gekozen voor een derde scharnier.

Het uiterlijk van scharnierdeuren

De scharnierdeur sluit in de meeste gevallen met een magneet. De deur valt nooit hard dicht, maar sluit geluidloos. Uiteraard is ook de stalen scharnierdeur verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren. De deuren en kozijnen kunnen onder andere worden gecoat of geborsteld. Hiermee is de stijl en uitstraling van de deuren prachtig af te stemmen op de rest van het interieur. 

Het formaat van scharnierdeuren

De stalen scharnierdeuren kunnen in een standaardformaat worden uitgevoerd, maar in veel gevallen worden ze op maat gemaakt, passend in de ruimte. De deuren kunnen in een flinke hoogte worden uitgevoerd of juist breder zijn dan een standaard deur. Deze mogelijkheden zorgen ervoor dat in iedere ruimte een stalen constructie kan worden gecreëerd, inclusief een deur op maat, die in de ruimte een echte blikvanger wordt.

De uitstraling van scharnierdeuren

Toch geeft een raampartij en een stalen scharnierdeur in alle gevallen een rustige aanblik. Dat is te danken aan het strakke ontwerp, het robuuste materiaal en de werking van glas. Het zorgt ervoor dat iedere ruimte licht en ruimtelijk oogt.

Idee: moderne kamer-en-suite

Een stalen scharnierdeur is toepasbaar als binnen- en als buitendeur. Het kan een deur vervangen, maar ook als een tussenwand fungeren in iedere ruimte. Wie een grote huiskamer heeft, kan deze door middel van een stalen scharnierdeur opdelen. Op deze manier is de kamer-en-suite weer terug van weggeweest, maar nu in een moderne uitvoering.

Idee: werkkamer creëren

Denk ook eens aan de mogelijkheid een ruimte af te scheiden van de rest door er een stalen scharnierdeur te plaatsen waarachter een werkruimte ontstaat. Zo wordt thuiswerken niet alleen comfortabel maar ook goed uitvoerbaar. Met een afgesloten ruimte wordt rust gecreëerd. Toch zal die werkruimte nooit donker en bedompt aanvoelen omdat de stalen scharnierdeur(en) voorzien zijn van glas en daarmee veel licht doorlaten. Dat zorgt voor een goed werkklimaat. Zo wordt thuiswerken heel aangenaam.

Idee: badkamer-en-suite

Wel eens gedacht aan een eigen badkamer naast de slaapkamer? Wie er ruimte voor heeft kan een prachtige privé badkamer creëren door er een stalen en glazen wand met een stalen scharnierdeur te laten plaatsen. Het oogt chique en stijlvol en het is het toppunt van luxe.

Idee: inloopkast

Een andere optie is het creëren van een heuse inloopkast, die meer is dan een kast. Is er in de slaapkamer of op de overloop een hoek over? Een aparte ruimte die groot genoeg is om er een kleine kamer van te maken? Dan is een ruimte voor kleding die wordt afgesloten met een stalen scharnierdeur een prachtige optie. Het oogt heel stijlvol en in één klap is er een extra kamer voor kleding gecreëerd.

Idee: extra werk- of vergaderruimte in een bedrijf

Een vergaderruimte creëren of een extra plaats voor een werkplek met een bureau? Het kan prima door een stalen constructie met scharnierdeuren te plaatsen in een grote ruimte. Op die manier ontstaat een afgesloten ruimte zodat werknemers in alle rust kunnen werken. Zo’n ruimte krijgt met stalen deuren direct een fraaie uitstraling.

Kortom; de mogelijkheden zijn eindeloos. Het materiaal leent zich uitstekend voor het creëren van stijlvolle interieurs, meerdere ruimtes of geeft een ruimte een nieuwe functie. Het is iets heel anders dan wanden plaatsen die een oppervlakte opdelen. Wanden sluiten af. De stalen constructies voorzien van stalen scharnierdeuren geven een ruimte niet alleen een stevig uiterlijk, maar bieden ook luchtigheid doordat ze licht doorlaten. Daarom biedt het creëren van een interieur met stalen scharnierdeuren enorm veel mogelijkheden. Het is voor veel doeleinden geschikt.

Wil je meer weten over onze op maat gemaakte stalen scharnierdeuren

Neem dan gerust contact met ons op om informatie in te winnen of een afspraak te maken.