Trapleuning

Een trap kent een eigen draai, een eigen loopje en een eigen afmeting. Wat een trap nog meer eigen maakt is de trapleuning die daarbij hoort. Het kan deze ruimte in huis, een hal of vestibule, een mooie uitstraling geven. Zeker als deze van prachtig bewerkt staal wordt gemaakt door de makers van De Bonte Hont.
Neem contact op
  • veilig
  • mooi van vorm
  • van staal gemaakt

Zo’n trapleuning wordt natuurlijk in eerste instantie aangebracht om veilig de trap op en af te kunnen lopen. Wie kent niet de woorden: niet rennen en houd je vast aan de leuning, uit zijn jeugd. Het wordt nog dagelijks aan kinderen gezegd! Ook al is dat advies voor alle leeftijden geen overbodige luxe.

Een trapleuning kent een bijzondere vorm en heeft veelal een sierlijke boog die met de muur en trap meeloopt. Een trapleuning van staal wordt stevig in de muur verankerd zodat je je er veilig aan kunt vasthouden. Sommige mensen trekken zich met hun hele lichaamsgewicht aan een leuning op. Het moge duidelijk zijn dat een leuning dan veel krachten moet kunnen hebben zonder dat er enige beweging in de trapleuning komt.

Een stevig houvast met een handgemaakte stalen trapleuning van De Bonte Hont

Met andere woorden: het creëren van een passende trapleuning vraagt om een sterk staaltje expertise. Laat dat maar aan de mannen van het staalteam van De Bonte Hont over. Zo’n trapleuning ziet er niet alleen mooi uit, maar voelt ook comfortabel aan. Je moet je er immers goed aan kunnen vasthouden.

In het staalatelier worden trapleuningen op maat gemaakt, voorzien van bijvoorbeeld een poedercoating of ze worden op een andere manier bewerkt zoals geborsteld. Dat geeft een stalen leuning een eigen uitstraling. Daarmee is geen trapleuning hetzelfde. Je kunt op die manier een unieke trapleuning laten maken die voor jaren het op- en aflopen van de trap voorziet van houvast.

Weten wat de mogelijkheden zijn voor een trapleuning bij u thuis

Neem dan gerust contact met ons op om informatie in te winnen of een afspraak te maken.