Stalen Taatsdeuren

De deuren in je woning zijn behoorlijk bepalend voor de sfeer en stijl van je interieur. Wanneer je kiest voor een stalen taatsdeur is dit effect nog grootser want een taatsdeur is niet zomaar een deur, maar een echte eyecatcher in jouw interieur. Het is dan ook niet zo gek dat deze bijzondere deuren zo populair zijn. Zowel in woningen als in bedrijfspanden zie je steeds vaker dat er gekozen wordt voor deze strak vormgegeven deuren die direct voor een luxueuze en stijlvolle uitstraling zorgen. Als onderdeel van een complete stalen binnen pui of juist op zichzelf staand, de stalen taatsdeur geeft een prachtige industriële twist aan elk interieur. Maar wat is een taatsdeur nou precies?
Neem contact op

Wat zijn stalen taatsdeuren?

De doorsnee deur heeft scharnieren aan de zijkant, zodat hij open en dicht kan. Wil je echter een bijzondere deur? Dan zit je met een stalen taatsdeur helemaal goed. Een taatsdeur heeft namelijk geen scharnieren aan de zijkant, maar zit zowel in de vloer als in het plafond bevestigd aan een pin. Hierdoor kan de taatsdeur om zijn eigen as draaien. Dat is handig want dat betekent dat je de deur naar beide kanten kunt openen. De taatsdeur wordt daarom ook wel ‘de pivotdeur’ genoemd. Kamerhoge stalen taatsdeuren met glas en een stijlvolle vakverdeling zijn erg populair, zowel in woningen als in bedrijfspanden. Bij De Bonte Hont kunnen wij jouw stalen taatsdeur volledig naar wens ontwerpen op maat maken en monteren in jouw woning of bedrijfspand zodat je een volledig originele deur in je interieur hebt.

De voordelen van stalen taatsdeuren

Dat een stalen taatsdeur om zijn eigen as kan draaien en niet vastzit aan zijscharnieren is meteen een van de grote voordelen van de taatsdeur. Niet alleen betekent dat namelijk dat je de deur naar beide kanten kunt openen, maar je hebt ook geen kozijn of zelfs muur nodig om de taatsdeur te kunnen plaatsen. Dat geeft je een hoop vrijheid bij het ontwerpen van je woning, want het enige wat je nodig hebt is een vloer en plafond. Dit zorgt bovendien ook voor die luxueuze strakke uitstraling van een stalen taatsdeur. Met een stalen taatsdeur heb je niet zomaar een deur in huis, maar een unieke, vaak op maat gemaakte deur die twee ruimtes met elkaar verbindt. Doordat de deur voor het grootste gedeelte uit glas bestaat maak je optimaal gebruik van het natuurlijk daglicht en creëer je tegelijkertijd een ruimtelijkheid en openheid doordat je direct naar de andere kant kunt kijken.

Taatsdeuren voor elk denkbaar interieur

Stalen taatsdeuren hebben een minimalistische en moderne uitstraling. Toch passen stalen taatsdeuren verbazingwekkend goed in verschillende interieur stijlen. Dus ook al heb je geen industriële woonstijl, maar meer een Scandinavische, landelijke of klassieke stijl, een stalen taatsdeur past prima bij ieder interieur. Gek genoeg werkt het juist heel goed om een stalen taatsdeur te combineren met bijvoorbeeld een landelijke inrichting. Tegenstrijdige elementen in een interieur kunnen elkaar soms versterken, wat voor een verfrissend effect zorgt. Dus of je jouw stalen taatsdeur nou combineert met een strakke gietvloer of juist een oude houten vloer of een karakteristieke stenenvloer, dat maakt eigenlijk helemaal niet uit, want het staat in alle gevallen ontzettend stijlvol.

Duurzaam en trendy met stalen taatsdeuren

Stalen taatsdeuren zijn ongekend populair. Wanneer je een taatsdeur in je huis laat plaatsen maak je bovendien niet alleen een trendy, maar ook een hele duurzame keuze. Staal is namelijk praktisch onderhoudsvrij. In tegenstelling tot een houten kozijn dat je elke vijf jaar opnieuw moet verven, hoef je een stalen taatsdeur alleen stofvrij te houden, de raampjes te poetsen met een glasreiniger en zo nu en dan de deur even te smeren met een beetje smeermiddel. Een stalen taatsdeur sluit bovendien automatisch, uiteraard veilig voor kindervingers met een handig soft close systeem, waardoor er minder warmte verloren gaat door openstaande deuren. Ook wanneer je kiest voor taats buitendeuren maak je een duurzame keuze omdat staal praktisch onverwoestbaar is en dus niet zoals houten kozijnen binnen afzienbare tijd gaat rotte.

Dubbele of enkele taatsdeuren

Een enkele stalen taatsdeur is al een opvallende verschijning in je interieur en geeft een bijzonder effect. Met dubbele taatsdeuren wordt dat effect nog eens dubbel zo groot. Dat wil zeggen, nog meer profijt van natuurlijk licht, nog meer ruimtelijkheid en een nog luxere uitstraling dan bij een enkele taatsdeur. Dubbele taatsdeuren lenen zich bovendien ook erg goed om te dienen als scheidingswand tussen twee ruimtes, waarbij de ruimtes nog wel met elkaar in verbinding blijven. Ook in een hippe kantoorruimte of een stijlvol bedrijfspand is de dubbele taatsdeur zeer goed op zijn plek.

Stalen taatsdeuren kopen bij de Bonte Hont

Als je overweegt om stalen taatsdeuren te kopen is het van te voren verstandig om na te denken waar die deuren dan moeten komen. Want ook al heb je geen kozijn of muur nodig voor het plaatsen van stalen taatsdeuren, het moet natuurlijk wel praktisch blijven. Hou bij het kiezen van de plaats rekening met het feit dat taatsdeuren dus beide kanten op kunnen draaien. Dit moet dan natuurlijk wel mogelijk zijn. En bedenk dan welke draairichting het beste past in je woning. Uiteraard komen onze specialisten alles inmeten om ervoor te zorgen dat jouw nieuwe stalen taatsdeuren straks moeiteloos open en dicht draaien.

Wat kost een stalen taatsdeur

Wat een stalen taatsdeur kost is een vraag die niet zo eenvoudig te beantwoorden is. Wij vinden het belangrijk dat wij een heldere offerte kunnen verstrekken, en moeten daarvoor wel weten wat jouw wensen precies zijn. Wil je een enkele stalen taatsdeur, of juist liever een dubbele? En hoeveel glasvakken moet de stalen taatsdeur bevatten? En moeten er ook zijpanelen aan de deur? Welke kleur heeft de voorkeur, welke handgreep, welk type scharnier en welk deurbeslag, kortom; er zijn een heleboel mogelijkheden die van invloed zijn op het uiteindelijke prijskaartje dan aan jouw unieke stalen taatsdeur hangt. Vind je het lastig om deze knopen door te hakken en te kiezen uit zo’n grote hoeveelheid mogelijkheden? Wij denken graag met je mee om het keuzeproces wat makkelijker te maken.

Stalen taatsdeur kopen bij De Bonte Hont

Bij De Bonte Hont kun je terecht voor je stalen taatsdeur, van ontwerp tot montage. Wanneer je bij ons in de showroom komt om inspiratie op te doen of je vragen te stellen blijft diegene waar je dan mee spreekt jouw aanspreekpunt, totdat jouw stalen taatsdeuren gemonteerd zijn en je de deur achter ons dicht hebt gedaan. Persoonlijk contact en korte lijnen vinden wij erg belangrijk en wij denken ook graag met je mee om ervoor te zorgen dat onze stalen taatsdeuren perfect tot hun recht komen in jouw woning of bedrijfspand. De Bonte Hont gaat een uitdaging niet snel uit de weg en wij vinden het juist leuk om unieke ontwerpen te realiseren.

Stalen taatsdeur op maat

Bij taatsdeuren is een strakke, hoogwaardige afwerking en uiteraard de juiste maat en vormgeving van het grootste belang. De Bonte Hont is gespecialiseerd in maatwerk taatsdeuren. Of het nu gaat om een stalen taatsdeur in je woning, of in je bedrijfspand, om een kleine taatsdeur of een complete pui met taatsdeuren, we komen bij je langs om alles op te meten. Daarna gaan onze vakmensen aan de slag in onze eigen werkplaats in Westergeest, zodat wij bij de levering van jouw nieuwe stalen taatsdeuren een sterk staaltje vakmanschap kunnen laten zien.

Stalen taatsdeur kopen bij De Bonte Hont

Ben je benieuwd of wij jouw woning ook van stalen taatsdeuren kunnen voorzien? Neem dan gerust contact met ons op om informatie in te winnen of een afspraak te maken.