Stalen deuren

Vooral sinds de industriële inrichting een trend is geworden, willen mensen stoere en sterke elementen toevoegen aan onze woning. Deden mensen vroeger hun uiterste best om alles van staal in de woning zorgvuldig uit het zicht te houden, tegenwoordig is staal juist stijlvol en mag het gezien worden, sterker nog het mag zelfs opvallen. Steeds meer mensen willen tegenwoordig dan ook graag stalen elementen toevoegen aan hun interieur en meubelstukken worden steeds vaker gecombineerd met stalen onderdelen. Maar de ultieme stalen eyecatcher in je woning creëer je toch het beste met stalen deuren.
Neem contact op

Verschillende soorten stalen deuren

Wanneer wij het hier hebben over stalen deuren, dan bedoelen we geen volledige stalen deuren zoals die van een brandkast, maar juist een stalen frame of kozijn met daarin glas. Dit soort stalen deuren, die doorgaans binnen in de woning geplaatst worden, zijn er in verschillende soorten. Zo kun je kiezen voor stalen scharnierdeuren of stalen draaideuren; deze openen en draaien net zo als gewone deuren, maar hebben wel die stoere industriële look. Of je kiest voor stalen schuifdeuren; deze stalen deuren kun je net als andere schuifdeuren openen en sluiten door middel van een railsysteem. Deze deuren lenen zich uitstekend om te verwerken in de pui van je woning, maar ook om verschillende ruimtes te creëren in je huis of bedrijfspand met behoud van sfeer en daglicht. Een andere mogelijkheid zijn de stalen taatsdeuren. Deze stalen deuren hebben geen scharnieren aan de zijkant, maar een draaipunt aan de onder- en bovenkant van de deur, waardoor de deuren beide kanten op kunnen draaien. Je hebt bovendien geen kozijn nodig omdat de verankering van de draaipunten in het plafond of de vloer verwerkt wordt. Daardoor ziet een stalen taatsdeur er heel strak uit in je interieur.

Stalen deuren passen bij elke stijl

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je een huis koopt, gaat verbouwen of opnieuw gaat inrichten; de buiten- en binnendeuren. Maar de deuren in je woning zijn best wel bepalend voor de stijl van je huis. Je hoeft niet te twijfelen of stalen deuren wel passen bij jouw specifieke interieur stijl. Want stalen deuren passen naadloos in elke soort interieur. Of je nou in een oude boerderij woont met een landelijke inrichting of juist in een moderne designwoning met een minimalistische vormgeving. Door stalen deuren te plaatsen krijg je direct een industriële vibe en creëer je een robuuste uitstraling, terwijl de ruimte tegelijkertijd een stuk lichter wordt. Het combineren van staal met andere materialen zoals beton of hout geeft juist een extra bijzonder effect. Stalen deuren kunnen dus uitstekend in je Scandinavische, klassieke, retro of bohemian interieur.

Stalen deuren voor binnen en buiten

Je kunt stalen deuren zowel binnen in je woning plaatsen als aan de buitenkant. Stalen deuren doen het uitstekend als buitendeuren of buitenpuien. Niet alleen geef je de woning met een stalen buitendeur direct een moderne en strakke uitstraling, je hebt er ook nog eens heel weinig werk van. Stalen deuren gaan namelijk veel langer mee dan houten deuren en kozijnen en zijn bovendien erg onderhoudsarm en ze bieden goede isolatie. Stalen deuren zijn dus niet alleen aantrekkelijk, maar ook nog eens duurzaam. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor stalen binnendeuren.

Stalen deuren mogen groots en opvallend zijn

Terwijl je bij een normale deur juist vaak het liefst wilt dat ze zo min mogelijk opvallen, mag je met een stalen deur juist lekker uitpakken. Deze deuren zijn echt bedoeld als aanvulling op je interieur en dat betekent dat ze gezien mogen worden. Een van de voordelen van stalen deuren is dat ze makkelijk op maat gemaakt kunnen worden. Je kunt er dan ook voor kiezen om je niet te houden aan het standaard formaat van een reguliere deur, maar juist voor een groot formaat te gaan. Doordat de deuren voor het grootste gedeelte uit glas bestaan lijkt je ruimte alleen maar groter. Je kunt daarnaast ook nog spelen met het ontwerp van de deur. De vorm van de deur zelf kan afwijkend zijn, maar ook de vakverdeling of beframing mag je aanpassen aan je eigen wensen en smaak.

Het voordeel van stalen deuren

Als je overweegt om stalen deuren te plaatsen in je woning of bedrijfspand, maar toch nog een twijfelt dan is het goed om te weten dat stalen deuren met behoorlijk wat voordelen komen. Een van de grootste voordelen van stalen deuren is het feit dat ze praktisch onderhoudsvrij zijn. In tegenstelling tot houten deuren en kozijnen die je om de vijf jaar opnieuw in de verf moet zetten, hoef je stalen deuren alleen maar stofvrij te houden met een zachte doek en zo nu en dan de scharnieren een beetje te smeren. Dat scheelt je een hoop tijd, geld en energie. Daarnaast kun je met een stalen deur je ruimte in een klap een stuk ruimtelijker en groter doen lijken en is de stalen deur een mooie manier om twee ruimtes met elkaar te verbinden. Een ander groot voordeel is dat je door de glazen ramen van de deur heen kunt kijken en dat deze ramen zorgen voor extra licht in je woning, wat eigenlijk elke ruimte aantrekkelijker maakt. Bovendien past een stalen deur in vrijwel elk interieur. Wil je na een paar jaar graag eens alles omgooien of meedoen met de nieuwste trend op interieurgebied, dan vallen jouw stalen deuren helemaal niet uit de toon.

Stalen deuren kopen

Stalen deuren zijn momenteel ontzettend populair. De interieurexperts denken bovendien dat dit een trend is die niet zomaar voorbij zal waaien. Als je stalen deuren wilt kopen dan is dit het uitgelezen moment om dat te doen. Maar waar moet je op letten wanneer je stalen deuren wilt kopen? Allereerst zul je je moeten afvragen welke deur het beste past in jouw interieur. Ga je voor een stalen buitendeur of pui? Of kies je voor een stalen binnendeur? En wat voor soort deur kies je dan? De taatsdeuren zijn op dit moment vooral trendy, maar is dat de beste keuze voor jouw ruimte? Of is een stalen schuif- of scharnierdeur toch praktischer? Wil je een ruimte afscheiden door een volledige stalen en glazen wand? Ga je voor groot of toch iets kleiner? En hoe wil je dat de vakverdeling eruit komt te zien? Bij het kiezen van een stalen deur is er doorgaans meer mogelijk dan bij een reguliere door, dus je kunt je creativiteit goed gebruiken. De specialisten van De Bonte Hont denken graag met je mee en houden wel van een uitdaging dus schroom niet om een extravagant voorstel te doen.

Stalen deuren op maat laten maken

Bij stalen deuren is een strakke, hoogwaardige afwerking en uiteraard de juiste maat en vormgeving van het grootste belang. De Bonte Hont is gespecialiseerd in maatwerk stalen deuren, maar kan ook standaardmaat leveren. Of het nu gaat om een stalen deur in je woning, of in je bedrijfspand, om een kleine deur of een complete pui, we komen bij je langs om alles op te meten. Daarna gaan onze vakmensen aan de slag in onze eigen werkplaats in Westergeest, zodat wij bij de levering van jouw nieuwe stalen deuren een sterk staaltje vakmanschap kunnen laten zien.

Stalen schuifdeur

Wil je graag een statement maken in je woonkamer? Denk dan eens aan stalen schuifdeuren. Niet alleen zijn stalen schuifdeuren prachtig, maar ze besparen bovendien flink ruimte.

Stalen harmonica deuren

De harmonicadeur wordt ook wel eens vouwdeur, vouwwand, vouwpui of plooideur genoemd. Perfect om twee ruimtes van elkaar te scheiden of weer bij elkaar te trekken, wanneer je maar wilt.

Stalen taatsdeuren

Stalen taatsdeuren hebben een minimalistische en moderne uitstraling. Toch passen stalen taatsdeuren verbazingwekkend goed in verschillende interieur stijlen.

Ben je benieuwd of wij jouw woning ook van stalen deuren kunnen voorzien?

Neem dan gerust contact met ons op om informatie in te winnen of een afspraak te maken.