Stalen harmonicadeuren

Zodra de eerste warme lentedagen aanbreken doen we niets liever dan de ramen en deuren opengooien om licht en frisse lucht het huis binnen te laten. Dat is niet alleen gezond voor je lijf en hoofd, maar maakt je huis ook nog eens een stuk aantrekkelijker. De trend is dan ook dat buiten en binnen steeds meer met elkaar versmelten. Dat zie je niet alleen aan buitenmeubels die steeds meer op meubels voor in de woonkamer gaan lijken, en de stijgende populariteit van de buitenkeuken, maar ook aan de wens van mensen om deuren te hebben die hieraan tegemoet komen. De ultieme manier om optimaal te genieten van elke mooie dag, in alle seizoenen, is met stalen harmonicadeuren.
Neem contact op

Harmonicadeur

De harmonicadeur wordt ook wel eens vouwdeur, vouwwand, vouwpui of plooideur genoemd. De deze namen verraden al om wat voor soort deur het hier gaat, namelijk een deur die uit meerdere panelen bestaat, en die je, wanneer je hem opent, in elkaar kunt vouwen als een harmonica. Net als bij een schuifdeur bevindt de harmonicadeur zich in een rails die tussen de muren in de vloer ligt. Doordat je de harmonicadeur helemaal kunt opvouwen lijkt de deur in zijn geheel te verdwijnen, waardoor je jouw huiskamer en de tuin met elkaar kunt verbinden en op die manier buiten naar binnen kunt halen, en andersom. Je hebt stalen harmonicadeuren voor buiten, waarmee je terras en tuin een verlengstuk worden van je woonkamer, maar je kunt harmonicadeuren ook binnen plaatsen, waar ze juist dienen om twee ruimtes van elkaar te scheiden of weer bij elkaar te trekken, wanneer je maar wilt.

Harmonicadeuren buiten

Hoewel harmonicadeuren binnen ook prachtig staan kiezen de meeste mensen toch voor harmonicadeuren buiten. Dat is ook niet zo gek, want het allergrootste voordeel van deze openvouwende deuren is dat je jouw tuin bij je woonkamer betrekt. Bovendien haal je met harmonicadeuren meer licht in huis, met name wanneer je kiest voor een vouwwand. Met gewone schuifdeuren of openslaande deuren heb je ook profijt van meer licht, maar alleen met harmonicadeuren ervaar je dat echte buitengevoel en creëer je een chique en exclusieve uitstraling in je woning. Daarnaast zijn harmonica deuren ook nog eens extra breed, wat erg praktisch is. Doordat je de deuren in elkaar vouwt ben je bovendien geen ruimte kwijt voor openslaande deuren, waardoor je alle ruimte op je terras optimaal kunt benutten. Dat maakt de harmonicadeur ook perfect voor de bar- of restauranteigenaar. De harmonicadeur heeft bovendien een moderne look en is minder gangbaar, waardoor hij echt opvalt. Het voordeel van een complete vouwpui is dat je, ook wanneer het herfst of winter is, kunt genieten van de grootst mogelijke lichtinval en ondanks de gesloten deuren, door het glas toch verbonden blijft met de tuin.

Harmonicadeuren binnen

Harmonicadeuren zijn prachtig om buiten met binnen te verbinden, maar ook harmonicadeuren binnen kunnen je woning een exclusieve en luxueuze uitstraling geven. Ook binnen kun je kiezen voor een harmonicadeur of een volledige vouwwand. Met harmonicadeuren binnen kun je een grote ruimte op stijlvolle en exclusieve manier in tweeën delen, maar ook in een handomdraai weer tot een grote ruimte omtoveren, zonder dat je daarbij ruimte hoeft in te leveren voor openslaande of schuivende deuren. Stalen harmonicadeuren zijn daarmee perfect voor kleinere appartementen of woningen, bijvoorbeeld als roomdivider. Maar ook voor een kantoor of bedrijfspand kan een stalen harmonicadeur binnen zorgen voor een moderne en chique uitstraling. Ideaal om in een paar seconden een vergaderruimte te creëren.

Het voordeel van stalen harmonicadeuren

Het plaatsen van stalen harmonicadeuren is een grotere investering dan het plaatsen van stalen schuif- of scharnierdeuren. Toch is het de investering meer dan waard, want met stalen harmonicadeuren geniet je niet alleen van een grote hoeveelheid licht, openheid en een gevoel van vrijheid, maar je hebt ook nog eens exclusieve deuren die echt het pronkstuk van je woning vormen. Daar komt ook nog eens bij dat stalen harmonicadeuren praktisch onderhoudsvrij zijn. Ook al woon je in een karakteristieke jaren ’30 woning, een trendy stalen harmonicadeur past moeiteloos bij de meeste interieurs en bouwstijlen. Het geeft je woning direct een moderne look. Verlang je naar meer ruimtelijkheid, meer natuurlijk licht en een stel bijzondere deuren dan zijn stalen harmonicadeuren een goede keuze.

Stalen harmonicadeuren voor binnen of buiten kopen bij De Bonte Hont

Kun jij niet wachten om jouw woning of bedrijfspand van stalen harmonicadeuren te voorzien? Dan zul je eerst een aantal dingen voor jezelf op een rijtje moeten zetten. Wil je harmonicadeuren die de volledige pui beslaan? Welke kleur staal wil je gebruiken voor je harmonicadeuren? Past de harmonicadeur het beste in jouw woning of is een andere stalen binnen of buitendeur meer geschikt? Ga je voor groots en opvallend of toch iets kleiner? En hoe wil je dat de vakverdeling eruit komt te zien? Bij het kiezen van een op maat gemaakte stalen harmonicadeur is er meer mogelijk dan bij een standaard deur, dus je kunt je creativiteit lekker de vrije loop laten. De specialisten van De Bonte Hont denken graag met je mee en houden wel van een uitdaging, dus schroom niet om een extravagant voorstel te doen.

Wat kosten stalen harmonicadeuren?

Wat een stalen harmonicadeur kost is nog niet zo’n eenvoudige vraag. Wij vinden het belangrijk dat wij een heldere offerte kunnen verstrekken, en moeten daarvoor wel weten wat jouw wensen precies zijn. Wil je een enkele stalen harmonicadeur, of juist liever een dubbele? Hoeveel glasvakken moet de stalen harmonicadeur bevatten? En hoeveel panelen moeten er aan de deur? Welke kleur heeft de voorkeur, welke handgreep, welk type scharnier en welk deurbeslag, kortom; er zijn een heleboel mogelijkheden die van invloed zijn op het uiteindelijke prijskaartje dan aan jouw unieke stalen harmonicadeur hangt. Vind je het lastig om deze knopen door te hakken en te kiezen uit zo’n grote hoeveelheid mogelijkheden? Wij denken graag met je mee om het keuzeproces wat makkelijker te maken.

Stalen harmonicadeuren op maat laten maken

Bij stalen harmonicadeuren is een strakke, hoogwaardige afwerking en uiteraard de juiste maat en vormgeving van het grootste belang. De Bonte Hont is gespecialiseerd in maatwerk stalen deuren. Of het nu gaat om een stalen harmonicadeur in je woning, of in je bedrijfspand, om een kleine harmonicadeur of een complete vouwwand, we komen bij je langs om alles op te meten. Daarna gaan onze vakmensen aan de slag in onze eigen werkplaats in Westergeest, zodat wij bij de levering van jouw nieuwe stalen harmonicadeuren een sterk staaltje vakmanschap kunnen laten zien.

Stalen harmonicadeuren kopen bij De Bont Hont

Ben je benieuwd of wij jouw woning ook van stalen harmonicadeuren kunnen voorzien? Neem dan gerust contact met ons op om informatie in te winnen of een afspraak te maken.